Zásada - Pěnčín 2:4 (1:1)

01.06.2016 11:15

Mistrovské utkání 25. kola I. B třídy Libereckého kraje, hrané v sobotu 28.5.2016 od 17:00 na stadionu v Zásadě
Sestava Zásady: Petr Růžička - Tomáš Čurda, Martin Procházka, Jaroslav Šíma, Michal Hrnčál - Pavel Vaistauer, Jiří Honzák, Miroslav Neumann, Michal Kopal - Petr Fišer, Petr Doležal
Branky Zásady: 20. Petr Doležal, 71. Michal Kopal
Rozhodčí:
Řezáč
Diváků: 50
ŽK: 2:2
ČK: 0:0

Reportáž z utkání:

V tomto utkání I.B třídy hrál druhý tým s posledním, ale na hřišti to tak navypadalo a hrál se vyrovnaný zápas. Domácí začali svižně a první šanci z malého vápna v 16 minutě Doležal ještě neproměnil. O tři minuty později ale dostal krásnou kolmici od Fišera za obranu a sám před brankářem nezaváhal a bylo to 1:0. Po této brance hosté zpřesnili hru a přicházely jejich šance. Ve 22 minutě nepřekonal Růžičku Šupík a ve 27 minutě šel sám na brankáře domácích Lang také neúspěšně. Vyrovnání přišlo ve 31 minutě po chytře rozehraném trestném kopu, kdy se trefil Pszyk na poločasový stav 1:1.

Začátek druhé půle začal opatrně, ale v 70 minutě šli domácí opět do vedení po centru Fišera, který na zadní tyči uklidil do brány Michal Kopal. Od této chvíle se hrál útočný fotbal a šance přicházely na obou stranách. V 76 minutě nastal klíčový moment zápasu, kdy domácí brankář Růžička neudržel v rukách lehký centr, následně fauloval útočníka hostí a kopala se penalta. Tu se štěstím proměnil Pszyk na 2:2.

Domácí se nestačili vzpamatovat a již za dvě minuty po úniku z levé strany a zpětné nahrávce zvyšil Pumrle na 2:3 pro hosty.Závěr utání byl dramatický, domácí se vrhli do útoku a přicházeli šance. Tu největší měl Fišer, ale jeho tvrdou střelu z 10 metrů zázračně vyrazil brankář Matějček. V poslední minutě utkání kopali domácí trestný kop a všichni hráči včetně brankáře domácích šli na centr, který hosté odvrátili a z následného brejku dával do opuštěné branky Pumrle na konečných 2:4.

Zpět