Zásada - Radčice 4:0 (2:0)

17.09.2017 16:00

Naše zásadské mužstvo předvedlo výborný výkon; hned od počátku jsme hráli útočný fotbal s vysoko nastaveným presingem, což byly i základní požadavky trenéra Petra Fišera; úspěch nenechal dlouho čekat - to když centr na bližší tyč radčické branky usměrnil do sítě hostů přehozením padajícího gólmana nabíhající Marek Šupík; otevřel stav utkání na 1:0 pro Zásadu; instrukce a koučing z lavičky domácích zněl - NEPOLEVUJ! Již o pár minut později dostal pas na pravé straně rychlík domácích Tomáš Loukota, ve složité situaci s 2 obránci "na zádech" se rychle zorientoval, neposedný balón pro něj nebyl problém - napřáhl a bombou z úhlu z cca 20-ti metrů těsně pod břevno na bližší pravou tyč radčického gólmana nekompromisně zavěsil; zvýšil tak ve 13. minutě vedení zásadského mužstva na 2:0. Dlaší akce domácích zasypávaly brankáře z Radčic jedna za druhou; oproti tomu náš zásadský gólman Petr Růžička neměl v 1. půli snad ani 1 zákrok, kterým by odvracel nebezpečí od domácí svatyně - nebylo pro něj jednoduché stále se 100% koncentrovat, aby byl připraven zasáhnout; proto se více než jindy zapojoval do hry při rozehrávání akcí domácího mužstva. Zásadští měli do konce 1. půle další min. 3 gólové šance, nedokázali však již rozvlnit síť radčického gólmana Tomáše Řeháka; 1. poločas byl tak ukončen za stavu 2:0 pro Zásadu, což byl pro pasivní Radčice ještě lichotivý výsledek.

Ve 2. poločasu byl obraz hry podobný. Radčice se omezily pouze na bránění, Zásada kombinovala, ale také trochu polevila. Až v 56. minutě utkání diváci a zejména fanouškové domácích mohli zvednout ruce nad hlavy a zakřičet si ... gól, když za brankáře Radčic uklidil míč domácí Marek Šupík, který se trefil již podruhé; pojistil tak stav vedení domácího týmu na 3:0. Mužstvo z Radčic však nedalo nic zadarmo, stále obětavě bránili a volali alespoň po vstřelení čestného gólu; cca. 2 brejkové příležitosti během celého zápasu měli po chybách v roze hrávce domácích, ale gól nedali, v 1. případě šla střela radčického útočníka mimo zařízení našeho gólmana, ve 2. zhatil naděje hostí vyběhnuvší brankář Petr Růžička, který opět jako již ve 2 předcházejících případech uhájil čisté konto zásadského týmu. Trenér Zásady mohl tak v závěru utkání kombinovat sestavu a nechat dát "čuchnout" také hráčům z lavičky čekajícím na svou příležitost; za nasazení do hry se mu gólem odvděčil Marek Cón, když v 81. minutě po pasu Honzy Pleštila po pravém křídle všem Radčickým utekl Dominik Mrkvička, položil si gólmana, udělal si kličku doprava a mohl z úhlu pohodlně zavěsit, ukázal však kolektivního ducha a nezištně namazal před branku dobíhajícímu zásadskému útočníkovi Markovi Cónovi, který ještě efektně pro diváky skluzem dopravil míč za bránkovou čáru. Mužstvo Zásady již vyplýtvalo svoji střeleckou potenci, utkání se dohrálo již bez šancí na obou stranách spíše ve středu hřiště. Zásada si připsala další 3 body po výhře nad Radčicemi 4:0. Opět se naše mužstvo vyhouplo na čelo soutěže II. třídy okresního přeboru a to pouze o skóre (14 gólů vstřelených a pouze 2 obdržené, vše ve 4 zápasech), neboť stejných 9 bodů mají další 3 mužstva - Malá Skála, Rychnov a Kokonín, čímž se vyprofilovala skupina 4 týmů, která si to pravděpodobně v totmo ročníku rozdá o postup do vyšší "B" třídy.

Zveme Vás k dalšímu utkání, které sehraje mužstvo Zásady následující neděli od 16:30 proti domácí rezervě FK Jenišovice.

Hlavním rozhodčím byl Ondřej Nesvadba, asistenti Marek Purm a Marek Nagy; utkání řídili s přehledem a kvalitně.

Další záznamy z utkání:

Sestava mužstva SK Zásada: Růžička (G), Pleštil, Čurda (C), Blažek P., Killián (77. Lhota), Prousek, Janka (35. Línek), Loukota (85. Soukup), Salaba, Šupík (74. Cón), Mrkvička D.

Sestava mužstva FK Radčice: Řehák T. (G), Koudelka, Bujárek, Petr, Hádek, Sůva, Šturm, Novák, Miller, Řehák Fr. (C), Strnad

Branky mužstva SK Zásada: Marek Šupík - 6. a 56. min., Tomáš Loukota - 13. min., Marek Cón - 81. min.

Branky mužstva FK Radčice: ---

Rozhodčí: Nesvadba (R), Purm (AR1), Nagy (AR2)

Počet diváků: 68

Zpět