Zásada - Rychnov 4:1 (3:0)

07.10.2017 16:00

Na mokrém, ale pro fotbalové utkání výborně připraveném travnatém hřišti sportovního stadionu v Zásadě se odehrálo 7. fotbalové mistrovské utkání podzimní části II. třídy okresního přeboru; střetli se domácí fotbalisté SK Zásada z.s. proti hostům FK ZEZ Rychnov; utkání přihlíželo cca 55 diváků a fandů obou mužstev.

Naše zásadské mužstvo předvedlo opět na domácím hřišti výborný výkon; od začátku jsme hráli útočný fotbal s vysoko nastaveným presingem, což byly opět zdůrazňované základní požadavky trenéra Petra Fišera; úspěch přišel rychle - již ve 12. minutě vsítil Marek Šupík gól bezmocnému gólmanovi Rychnova Liborovi Chvojkovi; o 2 minuty později pootvrdil vedení Zásady již 2:0 Petr Prousek; útočník Zásady Dominik Mrkvička měl v 1. poločase spoustu vyložených šancí, ale všechny vyřešil rychnovský gólman nebo byly zakončeny mimo zařízení, přibližně ve 35. minutě Zásada zahrávala pokutový kop správně nařízený hlavním rozhodčím za nedovolený zákrok rychnovské obrany na zásadského Martina Salabu ve slibně se vyvíjející akci v 16. hostí; exekutorem byl opět Dominik Mrkvička, ale tvrdou ránu mířenou do protipohybu brankáře Rychnova mu Libor Chvojka nohama vyrazil; to se už "Mrkvajz", doslova křižoval; nicméně hrál dál svoji hru a když se ocitl opět po individuální akci zlevé strany "zoči-voči" rychnovkému gólmanovi psala se již 40. minuta 1. poločasu; Mrkvajz vystřelil nad vyběhnuvšího padajícího gólmana, ten ještě stihl míč nadzvihnout se snahou jej vyrazit, ale míč jako padající list doputoval do sítě hostí; Zásada potvrdila vedení již na 3:0. Do konce 1. poločasu se již nic nestalo, Zásada si hlídala svůj náskok.

Ve 2. poločasu byl obraz hry stejný. Rychnov se do cca 60. minuty snažil nebýt pasivní, ale Zásadští nenechávali obranu hostí odpočinout - dařila se stále kombinační hra a útoky byly se zakončením tak, aby se zásadský celek stihl vždy včas vrátit a připravit k obranným úkolům. Když se už zdálo, že se oba celky spokojily se stavem utkání, respektive, že se Rychnovští smířili s prohrou 3:0, udeřil po pravé straně domácí Marek Šupík a svým 2. gólem v utkání zvýšil vedení na 3:0. Na závěr utkání se dočkali i hosté, když domácí gólman Milan Kopal rozehrou ze země špatně nasměroval míč na útočníka hostí Atanase Krasteva Nedelcheva, ten si míč zpracoval a ještě posunul a vyslal na Milana Kopala pravačkou svou "jedovku"; zásadský brankář si na míč sice sáhl, ale gólu nezabránil. Ve slušně odehraném utkání si Zásada připsala do tabulky další 3 body po výhře nad Rychnovem 4:1.

Hlavním rozhodčím byl Petr Smoleňák, asistenti Jakob Ježek a Matěj Pokorný; utkání řídili s přehledem a kvalitně.

Sestava mužstva SK Zásada: Kopal (G; C), Pleštil, Beneš, Čurda, Prousek (46. Línek), Kalous, Štryncl (81. Bukvic), Salaba, Loukota (72. Blažek T.), Šupík, Mrkvička D. (74. Lhota)

Sestava mužstva FK ZEZ Rychnov: Chvojka (G), Dupač, Nedelchev, Petr, Procházka, Janků (67. Kubát K.), Jindra, Kalina (C), David, Havlíček (46. Lumnitzer), Lána (52. Viktora)

Branky mužstva SK Zásada: Marek Šupík - 12. a 70. min., Petr Prousek - 14. min., Dominik Mrkvička - 40. min.

Branky mužstva FK ZEZ Rychnov: Atanas Krastev Nedelchev - 89. min.

Zpět