Zásada - Tanvald 3:2 (0:0)

08.10.2016 16:00

Zásada A - Tanvald   3:2 (1:1)

Mistrovské utkání 9. kola (8. hrané) okresního přeboru Jablonec nad Nisou 2016/2017 hrané v sobotu 8.10.2016 od 16:00 na fotbalovém hřišti stadionu v Zásadě.

Sestava Zásady: Růžička - Blažek T., Čurda, Jiskra, Beneš (K) - Lhota, Blažek P., Kopal "Mickey" (46. Soukup), Supernát - Srbek, Loukota (89. Macháček).

Sestava Tanvaldu: Burianek (K) - Bodysud (71. Hudec), Bajzik, Hnídek, Horváth - Pohl, Šedivý, Ševic, Trmal - Lorenc (83. Kadlic), Wágner (83. Kodýtek)

Branky Zásady: 30. a 81. Blažek, 88. Čurda
Branky Tanvaldu: 27. a 57. Bajzik

Rozhodčí: Brožek, Fridrich, Lebeda

Diváků: 100
ŽK: 0:1
ČK: 0:0

 

Reportáž z utkání:

Ve 2. říjnovou sobotu se na ideálně připraveném travnatém hřišti Zásadského stadionu střetli domácí fotbalisté Zásady s mužstvem z Tanvaldu; uskutečnilo se tak 9. mistrovské utkání II. třídy okresního přeboru (8. hrané); panovalo deštivé, ale přesto fotbalové počasí za účasti cca 100 diváků a fandů obou mužstev.

Oba soupeři nastoupili do zápasu s odhodláním urvat 3 body a vylepšit si postavení v tabulce, však se také jedná o mužstva opanující sousední příčky okresní soutěže. Domácí začali dobře se snahou kombinovat; na mokrém terénu však jejich hra narážela na problémy se zpracováním přihrávek a i na soustředěnou obranu hostí. Situace tak využili hosté z Tanvaldu, když ve 27. minutě hnali útok po levé straně, přesný centr téměř z levého rohu našel ideálně nabíhajícího hrajícího asistenta trenéra hostí Bajzika a ten nabídnutou šanci využil, Tanvald se ujal vedení 0:1. To si nemohli domácí ze Zásady nechat líbit, již ve 30. minutě ze standardní situace - zahrávaného rohu Kopalem nejml. z levé strany - si nabíhající Petr Blažek vzpomněl na svá "mladá" léta, kdy se v Zásadě hrával kraj a nekompromisně hlavou zakončil do volného prostoru Tanvaldské branky; vyrovnal tak na poločasových 1:1. I když Zásadští měli další šance na úpravu skóre, jejich snaha ujmout se vedení však nebyla vyslyšena; Tanvaldští však také nezůstávali pozadu, za zmínku stojí rohový kop zleva a zakončení hlavou do protipohybu domácího gólmana Růžičky - ten byl však na čáře pohotový a pravou rukou míč vytáhl těsně za tyč, beci se již postarali o jeho uklizení na roh. Na konci poločasu byl tedy stav na výsledkové tabuli spravedlivý 1:1.

2. poločas začali lépe opět domácí ze Zásady, měli větší tah na bránu; museli přeskupit sestavu z důvodu předčasného avizovaného střídání dobře hrajícího středopolaře Kopala nejml.; zadáci Zásady se po změně sestavy znovu sehrávali, čehož opět využili Tanvaldští v 57. minutě, kdy se jim vydařila kombinace na 1 dotek, "vymíchali" zadní lajnu Zásadských a pohodlně opět ofenzivně hrajícím Bajzikem dali vedoucí gól na 1:2. Domácí si byli vědomi dostatku času ke korekci výsledku; měli od trenéra pokyn zjednodušit hru, centrovat za obranu hostí a pokusit se využít chyb obrany hostí a vyrovnat skóre, případně sahat po vítězství - úkol byl jasný = ZÍSKAT 3 body! Čas však běžel pro Zásadu příliš rychle; hosté hrozili z brejkových situací, dnes hráli kolektivně, kompaktně, bez hádek a jejich kombinace měli "hlavu a patu". Cca 10 minut před koncem zápasu zavelel trenér domácích Libor Lubas a na lavičce zraněný střelec Fišer k závěrečnému náporu Zásadských; beci byli vytaženi do útočného pásma, vzadu zůstala pouze stopérská dvojice jištěná brankářem Růžičkou; navíc byla cítit pro domácí i značná podpora přihlížejících diváků; takový "koučing" nemohli Zásadští nechat jen tak - odvděčili se dvěma góly, které rozhodly utkání pro Zásadu; nejprve opět dobře postavený bojovník Petr Blažek v 81. minutě prostřelil obranu hostí z Tanvaldu po nahrávce ze standardní situace, tím vyrovnal na 2:2; ofenzivním pojetím hry domácích zasažení hosté si nevěděli rady, začali se hádat a chybovat a to byl "mlýn" pro domácí - v 87. minutě nejprve pravý bek Lhota těsně minul z dorážky pravou tyč Tanvaldských, navíc střela byla blokována - z následně kopaného rohového kopu exekutorem Loukotou neuspěl brankář hostí ve vzdušném souboji a míč pouze "přes ruku" nadzvedl, toho využili domácí a lehkou tečí pak zakončil vysoký stoper domácích Čurda, který posunul domácí v 88. minutě ke kýženým 3 bodům. Mužstvo Tanvaldu pak vsadilo na hru "VABANK", ale nebyli již kompaktní, došli jim evidentně síly a to nahrávalo v posledních minutách zápasu spíše domácím ze Zásady, kteří svoji aktivní hrou ze závěru utkání potvrdili roli papírového favorita, i když marodkou a zraněními oslabeného. Přesto dokázali Zásadští zvítězit a do tabulky soutěže si připsali další 3 body! Poděkování patří i skvělému publiku.

Hlavní rozhodčí Brožek se svými asistenty Fridrichem a Lebedou řídii utkání velmi dobře, citlivě s ohledem na těžký terén, bez chyb, které by ovlivnily konečný výsledek. V dalším mistrovskému utkání mužstvo Zásady zajíždí do Plavů, kde se utká s místní fotbalovou rezervou příští neděli.

Zpět