Zásada - Tanvald 4:1 (2:0)

28.04.2018 17:00

Hosté z Tanvaldu začali dost "zakřiknutě", proto zásadské mužstvo hned od počátku vzalo režii utkání do svých rukou. Aktivita domácích zásadských hráčů byla po několika gólových akcích odměněna ve 26. minutě, když nepříliš umístěnou přízemní střelu vyslanou Dominikem Mrkvičkou na branku hostí jinak doslova kouzlící brankář Tanvaldu Buriánek neudržel ve své moci a důsledně hrající útočník Zásady Marek Cón takovou pobídku nemohl nevyužít, otevřel skóre na 1:0 pro domácí. Již za pár minut se opět stejný domácí hráč Marek Cón, dne s hrající s velkou chutí a bojovností, opět blýskl, hlavou ve 32. minutě usměrněnil centrovaný míč za záda hostujícího gólmana a pěkným "angličanem" zvýšil již na 2:0 pro Zásadu. Domácí mužstvo do konce 1. poločasu už hosty k ničemu nepustilo, i když ze své aktivity mírně polevilo, ale stopérská dvojice sestávající z hrajícího trenéra Petra Fišera a kapitána Radka Killiána dobře organizovala jak obranu Zásady, tak i zbytek mužstva. 

Začátek 2. poločasu jako by obě mužstva "prospala"; domácím se přestala dařit kombinační hra, pressing nebyl téměř žádný; naštěstí pro domácí Tanvaldští neuměli využít takové situace; bylo nutno něco změnit; opět se ve věci angažoval Petr Fišer ... kdo jiný? Zadal úkoly a zvýšení aktivity ve středu hřiště, což bylo na systému hry domácích ihned znát; začali se opět dostávat do šancí a kombinační hra se výrazně zlepšila; přidal ještě něco navíc ... z trestného kopu kamarády přezdívaný Fíša poslal z dobrých 25-ti m projektil na tanvaldského brankáře Buriánka, ale ten až do "šibenice" nedosáhl; Zásada tak zvýšila vedení v 64. minutě již na 3:0. Za necelých 5 minut se rozvinul útok Zásady po levé straně, míč si zatáhl až na malé vápno na hřiště po střídání čerstvě příchozí Vítek Kirschner, obešel rychlou kličkou stopéra hostí a přízemní technickou placírkou podstřelil na bližší tyč gólmana hostí; skóre navýšil na 4:0 pro Zásadu. V této části utkání měla domácí Zásada značnou převahu, hrálo se vlastně na 1 branku a to na tanvaldskou. Domácí si vytvořili další 3 až 4 gólovky, ale ze strany zásadského mužstva již ke změně skóre nedošlo. Naopak, byli to hosté, kteří se zmocnili ve své šestnátce míče a osvobozujícím nákopem našli svého útočníka, ten si centr zpracoval a posunul na nabíhajícího Zdeňka Duštíru, který zaznamenal čestný úspěch tanvaldských fotbalistů, v 85. minutě tak uzavřel skóre 4:1. 

Rozhodčí řídili utkání s přehledem a bez chyb, hlavním sudím byl Zdeněk Nagy, na lajnách mu asistovali mladík Lukáš Nagy a profi arbitr Jan Krupa.

Sestava mužstva SK Zásada z.s.: Línek (G), Fišer, Killián (C), Beneš, Lhota, Blažek P., Mrkvička, Šupík, Salaba, Srbek, Cón (66. Kirschner)

Sestava mužstva TJ Jiskra Tanvald: Buriánek (G; C), Kadlic, Ticháček, Šedivý, Koželuh, Trmal (74. Polášek), Řezáč (67. Bajzík), Duštíra, Vokál (77. Ferraro), Svoboda, Horváth
 

Branky mužstva SK Zásada z.s.: Marek Cón - 26. + 32. min., Petr Fišer - 64. min., Vít Kirschner - 69. min.

Branky mužstva TJ Jiskra Tanvald: Zdeněk Duštíra - 85. min.

Žluté karty: 0:2

Červené karty: 0:0

Rozhodčí: Nagy Z. (R), Nagy L. (AR1), Krupa J. (AR2)

Počet diváků: 120

Zpět