Zásada - Tanvald 6:1 (4:0)

26.05.2018 17:00

Hosté z Tanvaldu začali jako v minulém utkání "zakřiknutě", omezovali se pouze na nákopy za obranu domácích, což nemohlo konkurovat dařící se kombinační hře zásadského mužstva. Již ve 13. minutě se rozvinula akce po levé straně - po rychlém rozehrání domácího gólmana Karla Línka finální přihrávku prostrčil mezi hostující stopéry Vojtěch Šimánek přesně na nabíhajícího Marka Cóna, ten tanvaldskému brankáři Jiřímu Buriánkovi naznačil pohyb doleva, ale míč si přiťuknul vpravo a nad již ležícího brankáře Tanvaldu vstřelil vedoucí branku ke vzd&aac ute;lenější tyči; pohledná akce na 1 až 2 doteky s rychlým přechodem z obrany do útoku "smrdící" fotbalem tedy byla odměněna a domácí se ujali v utkání vedení 1:0. O pár minut později s chutí hrající Vojta Šimánek zvýšil na 2:0 pro Zásadu. Do konce 1. poločasu se ještě zapsali jako střelci Marek Šupík ve 30. minutě gólem přímo z rohu, když míč si hostující gólman srazil sám do branky a Tomáš Loukota dorážkou - "bombou" do levé šibenice o 2. minutky později; poločas tedy jasně přehráli domácí ze Zásady o 4 góly Tanvald; na tabuli svítilo pro diváky a fandy domácího mužstva radostné skóre 4:0.

2. poločas hráli domácí uvolněně, ale bohužel pouze v poklidném tempu; pouze Vojta Šimánek byl jiného názoru... nejprve hlavičkoval adresný centr tak přesně, že se od pravé tyče míč odrazil opět k němu a pravačkou již pro něj bylo snadné míč doklepnout za záda tanvaldského brankáře Buriánka; zvýšil vedení na 5:0 ve prospěch Zásady. A to nebyl konec! Již v 66. minutě opět hlavičkoval nejmenší hráč na hřišti - kdo jiný než opět Vojta Šimánek! Jeho hlavou dobře mířená střela opět rozvlnila síť tanvaldské branky a domácí zvýšili tímto gólem znamenaj&iacu te;c&iac ute; hat-trick "Šimiho" na 6:0. Hostující tanvaldští fotbalisté pak již jen v 77. minutě snížili po ojedinělém útoku Tomášem Vašíčkem na konečných 6:1 pro Zásadu. Zásadský potvrdil roli favorita a dalšími třemi body si upevnil 2. příčku v soutěži; o postupujícím do vyšší soutěže stále naní definitivně rozhodnuto, podle vývoje ve vyšších soutěžích je stále možné, že si postup zajistí dokonce první 2 mužstva výsledné tabulky - vše bude jasné však až na závěr sezóny. Přístí utk&aacu te;n&iac ute; sehrají Zásadští opět doma, v sobotu 2.6.2018 od 17:00, PŘIJĎTE fandit!

Rozhodčí řídili utkání s přehledem a bez chyb, hlavním sudím byl Jaroslav Pánek, na lajnách mu asistovali František Kafka a Petr Mikula.

Sestava mužstva SK Zásada z.s.: Línek (G), Čurda, Pleštil, Lhota (46. Srbek), Růžička, Kalous, Mrkvička (64. Fišer), Šupík (C), Loukota, Šimánek (75. Soukup), Cón (75. Bukvic)

Sestava mužstva TJ Jiskra Tanvald: Buriánek (G), Kadlic (78. Polášek), Ticháček, Koželuh, Trmal, Řezáč, Duštíra (28. Hudec), Svoboda (83. Vaníček), Horváth (62. Ferraro), Průcha (73. Bajzík), Vašíček

Branky mužstva SK Zásada z.s.: Marek Cón - 13. min., Vojtěch Šimánek - 22. + 62. + 66. min., Marek Šupík - 30. min., Tomáš Loukota - 32. min.

Branky mužstva TJ Jiskra TanvaldTomáš Vašíček - 77. min.

Žluté karty: 0:0

Červené karty: 0:0

Rozhodčí: Pánek J. (R), Kafka F. (AR1), Mikula P. (AR2)

Počet diváků: 100

Zpět