Zásada - TJ Sokol Kokonín 3:3 (0:1)

01.06.2019 17:00

Fotbalisté Zásady sehráli na svém dobře připraveném travnatém hřišti 16. fotbalové mistrovské utkání jarní části II. třídy okresního přeboru; utkání se uskutečnilo za příjemného fotbalového počasí; střetli se domácí fotbalisté SK Zásada, z.s. proti hostům TJ SOKOL Kokonín, z.s.; utkání přihlíželo cca 79 diváků; favoritem v utkání byl dom&aa cute;c&i acute; tým Zásady.

Domácí Zásada si minulý týden zastřílela a zaměřila mužku v Lučanech, kde deklasovala svého sopupeře jak střelecky, tak i herně. Dnešní zápas měl být tedy jen formalitou. Předpoklady však vzaly za své a utkání bylo náročné pro obě mužstva a napínavé až do konečného hvizdu.

Hosté se ujali vedení již v 8. minutě, gól na 0:1 vstřelil Láďa Janků. Od cca 15. minuty však Zásada byla lepším týmem, ale střeleckou mušku si domácí fotbalisté zapomněli asi na "Kreutzschhenku". Odpočinout si do kabin šly obě mužstva za stavu 0:1 pro Kokonín.

2. poločas začali domácí tlakem a vysoko postaveným pressingem, což se záhy vyplatilo 2-mi rychlými góly vstřelenými domácím sniperem Dominikem Mrkvičkou v 54. a 58. min. Zásada tak poskočila do vedení 2:1. S tímto novým stavem se však hosté nemohli smířit a tak se nejdříve sólově uvolnil věčný spalovač šancí František Maixner a srovnal stav na 2:2. V 72. min. chybovala obrana domácího týmu a Kokonínští se ujali opět vedení, když domácího gólmana Petra Růžičku nechytatelně překonal Pavel Mrklas. Prestige domácí Zásady zachraňoval zkušený Petr Fišer v 82. minutÄ ›, kdy p oslal míč za záda hostujícího brankáře Miloslava Lhotu. Do konce utkání ještě domácí několikrát zahrozili, ale dobře chytajícího brankáře hostí již nepřekonali.

Oba tými se rozešly se spravedlivou remízou 3:3.

Těžké a bojovné utkání řídil dobře hlavní sudí David Svoboda, na lajnách mu asistovali Patrik Pakula a Jan Just.

Další záznamy z utkání:

Sestava mužstva SK Zásada z.s.: Růžička (G), Pleštil (C), Čurda, Fišer, Kopal, Blažek, Prousek, Hollmann, Salaba, Mrkvička, Línek (46. Lhota)

Sestava mužstva TJ SOKOL Kokonín, z.s.: Lhota (G), Šilhán J., Krejčí, Mrklas, Janků, Šilhán M. (C), Krejčí, Rákay, Bajzik, Chuchla, Duštíra

Branky mužstva SK Zásada z.s.: Mrkvička Dominik 54. + 58. min., Fišer Petr - 82. min.

Branky mužstva TJ SOKOL Kokonín, z.s.: Janků Láďa - 8. min., Maixner František - 63. min., Mrklas Pavel - 72. min.
Žluté karty: 1:2

Červené karty: 0:0

Počet diváků: 79

Zpět