Železný Brod B - Zásada A 2:2 (0:1)

13.09.2016 17:17

Mistrovské utkání 5. kola (4. hrané) okresního přeboru Jablonec nad Nisou 2016/2017 hrané v neděli 11.9.2016 od 17:00 na fotbalovém hřišti v Železném Brodě.
Sestava Zásady:
Růžička - Serbus, Šíma (63. Lhota), Jiskra, Vaistauer - Kopal Milan, Killian, Loukota (72. Macháček), Feri - Fišer (K) (55. Supernát), Srbek.
Sestava Železného Brodu: Mařík - Kotlár, Musílek, Makula, Kysela (84. Plachý) - Šefr, Salaba, Šťastný, Drobný - Vozka (K), Kučera (76. Červenka)
Branky Zásady: 32. Feri, 95. Jiskra
Branky Železného Brodu: 58. a 74. Šefr
Rozhodčí: Kafka, Lupa, Vasko
Diváků: 80
ŽK: 1:1
ČK: 0:0

Reportáž z utkání:

V nedělním žhavém odpoledni na dobře připraveném travnatém hřišti Železnobrodského stadionu domácí fotbalové mužstvo Železný Brod B hostilo Zásadu A; uskutečnilo se tak 5. mistrovské utkání II. třídy okresního přeboru (4. hrané); panovalo slunečné fotbalové příjemné, avšak až horké, počasí.

Domácí začali mnohem lépe, hráli aktivně a bylo na nich znát větší touhu po vítězství; hosté ze Zásady však důslednou obranou a především neskutečnými zákroky gólmana Růžičky bránili nerozhodný stav, podnikali i rychlé protiútoky, kterými drželi domácí "na uzdě" a nedovolili tak plně rozvíjet vyšší tlak od domácích. Ve 32. minutě hosté ze Zásady rychlou kombinací z levé strany, ze které Loukota nahrál ofenzivně naladěnému Ferimu, který to vzal na sebe, obešel 4 bránící hráče a i stopera domácích, který nestih l zareagovat na jeho sprintérské představení; překonání domácího gólmana bylo již jen "třešničkou na dortu"; Zásadští se ujali vedení 0:1. Domácí byli zaskočeni vedoucím gólem hostů a nemohli najít recept na korekci stavu utkání; v tuto dobu tj. okolo 40-té minuty se odehrávalo utkání spíše ve středu hřiště, obě mužstva bojovala a z toho vyplývaly i některé nedovolené zákroky hráčů; hosté při jednom evidentním nedovoleném zákroku na svého hráče ve středu hřiště reklamovali faul u rozhodčíh o, jakoby přestali hrát a tím umožnili domácím průnik do pokutového území, tam již "hasil" průšvih jako poslední Serbus a nedovoleným zákrokem tentokrát již správně posouzeným rozhodčím způsobil nařízení pokutového kopu; brankář Růžička si proti exekutorovi věřil a vytěsnil míč vedle své levé tyče mimo zařízení; v závěru 1. půle domácí zatlačili hostující mužstvo do silné defenzívy, Růžička musel několikrát vyběhnout proti samostatně pronikajícím útočníkům ze Železného Brodu, kterým dokonce jedno přehození gólmana "olízloů břevno, hostující gólman Růžička však i tento pokus kontroloval. 1. poločas skončil 0:1 pro hosty ze Z&a acute;sady.

2. poločas začal ve stejném duchu toho prvního. Domácí kombinovali a snažili se vyrovnat; hosté podnikali rychlé protiútoky, bohužel jim vázla konečná fáze a nedostali se k šanci vedení potvrdit. Navíc se hostům po čistém souboji zranil útočník Fišer, který byl ošetřován na ploše hřiště za přerušené hry a musel být nakonec i střídán. Ihned byla jeho absence při hře znát, potvrdilo se, jakým je pro Zásadu důležitým hráčem - "rozdílový hráč"; hosté ztratili sílu ohrožovat obranu domácích a ti se mohli soustředit na vyrovnání; to se jim také podařilo, když v 58. minutě po centru za obranu hostí po pravé straně si ideálně centr zpracoval Šefr a lobem přes vyběhnuvšího Růžčku srovnal na prozatímních 1:1. Domácí neslevili ze své útočné ativity; v 74. minutě se jim podařila další útočná akce, po chybě hostujících bránících hráčů se z levého křídla po rychlé kombinaci podařilo domácím přesně prudce zacentrovat po zemi přímo před brankou hostí nabíhajícímu nedůsledně bráněnému Šefrovi, který nekompromisně a nechytatelně vsítil již 2. brankou v utkání; domácí se ujali vedení 2:1. Zásadským se nedařila v této č&a acute;sti hry kombinace natolik, aby se dostali do přímého ohrožení domácí svatyně; agresivní nebezpečné útoky hostí také ustali; obě mužstva bojovala spíše ve středu hřiště; domácí si navíc několikrát vynutili přerušení hry pro údajné křeče svých hráčů. Až na závěr utkání se několikrát hosté dostali přímo před domácího gólmana, ale nedošlo k zakončení, které by znamenalo vyrovnání v utkání; rozhodčí správně nastavovali základní čas za ošetřování, dále za v horku přerušenou hru pro občerstvení účastníků v utkání, moō ná i za několikeré přerušení hry při možném simulování domácích; v poslední minutě nastavení hosté tlačili, vsadili vše na 1 kartu, do pokutového území se nahrnulo 10 hráčů ze Zásady včetně gólmana Růžičky a po několikátém rohovém kopu, které zahrával Feri, se míč několikrát odrazil od útočících a i bránících hráčů k Zásadskému Jiskrovi a ten jako Blesk složitou situaci správně vyhodnotil, vzal to na sebe, míč si pravačkou posunul po vápně a přesně mířenou střelou levačkou trefil snad jen jediné volné místo v brance domácích Železného Brodu; gólman byl bez šance, míč nemohl vidět, ner eagoval a ani blokující bránící domácí nezabránili polovysoké ideálně trefené střele a chytrému gólu hostí, kteří tím srovnali stav utkání na konečných 2:2, neboť se do závěrečného hvizdu, který následoval ihned po rozehrání, již ani jednomu mužstvu nepodařilo cokoli na tom změnit; domácí jen mohli přemýšlet nad minutami strávenými a prohospodařenými při přerušené hře, kdy se jejich hráči opakovaně váleli po trávníku s "nesnesitelnými" bolestmi dolních končetin.

Hlavní rozhodčí Kafka se svými asistenty Lupou a Vaskem řídili utkání kvalitně, s přehledem a bez chyb, které by snad mohly ovlivnit výsledek. Tento víkend má mužstvo Zásady volno. Přijďte podpořit tým Zásady za 14 dní 24.9.2016 v sobotu na domácí stadion, kam přijedou hosté Mšeno C, kteří jako Zásada ještě v tomto ročníku neprohrálo; začátek utkání je plánován již na 16:30!
 

Zpět